Menu
Kosár

E-autó töltőoszlopok és falitöltők


Ismerje meg új E-Autó töltőoszlopait és fali töltőit! Válasszon az optimális megoldásaink közül! 

Nagyvállalati, Közületi és Magán felhasználók részére.


Az E-autók terjedése az elmúlt évek technikai innovációinak, a klímaváltozásnak és a világban érvényben lévő politikai törekvéseknek köszönhetően rohamosan növekszenek. Ez a térnyerés a fosszilis üzemanyaggal működő gépjárművekkel szemben ma már egyértelmű. Az emberek környezettudatos szemlélete és a nagymértékű támogatások mellett az EU külön és hazánk is jogszabályokkal szabályozza az E-autók használhatóságának feltételeit, biztosítva a felhasználók igényeinek minél magasabb szintű kiszolgálását és a technológia elterjedését. 


Trend


A CO emisszió csökkentése az egyik legfontosabb és legnagyobb kihívás a világ népességes számára. A fosszilis üzemanyagok, mint a gázolaj és a benzin nagymértékben károsak a környezetre, így szükséges egy alternatív megoldás. A CO kibocsájtás csökkentését az energiatermelésben a napelemes rendszerekkel, szélerőművekkel és egyéb megújuló technológiával oldják meg. Az autóiparban mára már a legtöbb gyártó felismerte, hogy a fosszilis üzemanyagokkal szemben az elektromos gépjárművek nem csak környezetkímélők, de sokkal innovatívabbak és nagyobb lehetőség rejlik bennük. Az évek során a legtöbb gyártó előállt valamilyen e-autó típussal, amely beindította a gyártók közötti versenyt is. A verseny egy új iparágat teremtett, ahol már nem csak autógyártók, de Tech cégek is beszálltak, amely felgyorsította a kutatásokat és az ebbe ömlő pénzeket, így kialakult egy új trend az e-autók és az ehhez szükséges megoldások trendje. 


Miért szükségesek az E-autó töltőoszlopok és fali töltők?


Az E-autók üzemanyaga az elektromos áram, amelyet a járművek akkumulátorokban tárolnak. Az akkumulátorok kapacitása változó, így a gépjármű hatótávolsága is nagyban függ a kapacitástól és a töltöttségtől. Ahhoz, hogy autónk napra és útra kész legyen nagy hatékonyságú és megbízható töltőkre van szükség. Ahogy a fosszilis üzemanyagok utánpótlására is szükség van, úgy az elektromos áramra is, mint üzemanyagra egyre nagyobb szükség van. Az autók üzemszerű használatát és a folyamatos üzemeltetését pedig az teszi lehetővé, ha az elérhető távolságokon belül újra lehet tölteni őket és ezt gyorsan, hatékonyan és kedvező áron és feltételek mellett tudja mindenki használni.


Az E-Autók terjedése


Az elektromos autók terjedésében hazánk még lemaradottságot élvez, azonban a megfelelő szabályozások és a felvehető kedvezmények a vásárlásokhoz nagymértékben elősegítheti ennek a folyamatnak a félzárkóztatását a fejeltebb országokéhoz. A magyar kormány a Jedlik Ányos tervvel segíti elő az elektormobilitás terjedését, fejlődését, amivel a cél, hogy 2020-ra 30.000 tisztán elektromos jármű közlekedjen Magyarországon. Ennek elengedhetetlen feltétele a töltőhálózat fejlesztése is. Az alábbi táblázat megmutatja a várható piaci növekedést és a gépjárművek elterjedésének ütemét, számát a övőre nézve. 


Elektromos töltőoszlopok és fali töltők


Az E-Autók kétféle képen tölthetőek. Váltakozó árammal (AC) és egyenárammal (DC). Az egyenáramú töltők az úgynevezett villámtöltők, a hozzájuk tartozó beruházás és infrastruktúra kiépítése költségesebb. A váltakozó áramú AC típusú töltőket végállomás töltőknek szoktuk nevezni, beruházási költségeik alacsonyabbak, az infrastruktúra kiépítés nem tesz szükségessé komolyabb kialakításokat és költségeket. Az AC töltő  kiépítése így töredéke egy DC töltőének. Ezek a töltők kiválóan alkalmasak arra, hogy amíg a gépjármű vezetője intézi szokásos napi teendőit, üzleti ügyeit vagy kikapcsolódását, addig a gépjárművét egy gyors-töltőre csatlakoztatva akár teljes mértékben is feltöltheti. A töltő berendezések két féle kialakításban vásárolhatóak meg, amelyeken belül további számos alap és extra funkció is elérhető. Lakossági és céges flották számára javasolt a fali töltőállomás kiépítése, míg a közterületeken, parkolóházakban, parkolókban az oszlopos kialakítás nyerhet nagyobb teret. 


Az elektromos áram továbbértékesítéséhez a jogszabályokban megadott feltételek szükségesek, amelyeket a jogalkotó 2017 év végi célkitűzéseinek várjuk megvalósítani. Töltő oszlopaink ugyanakkor alkalmasak mind a jelenlegi és a jövőbeni szabályozások alatti működésre, azaz már elő vannak készítve az üzleti célokra, az elektromos energia értékesítésére. Ez a lehetőség további lehetőségeket biztosít a beruházó számára, így nem csak hogy alkalmazkodik a jogszabályokhoz, a töltőállomásokkal szemben előírt kötelezettségekhez, hanem egyúttal bevételi forrásként alkalmazhatja, azaz a befektetésben kimutatható a megtérülés is. Ez a megtérülés természetesen nem csak abból származhat, hogy az oszlopok által értékesített elektromos áramot ad el, hanem a beruházással környezettudatos embereket vonz magához, akik nála költik el pénzüket, de az oszlopok egyedi és személyre-szabott megvalósítással egyben reklámfelületként is működhetnek. 


A töltő oszlop paraméterei:Teljesítmény 2x11 KW vagy 2x22 Kw
Kijelző Grafikus LCD
Azonosítás RFID vevőazonosítás
Töltésindítás / leállítás Proximity kártyával
GSM / GPRS távfelügyelet Igen
WiFI kommunikáció Igen
Teljesítmény és idő mérése
Igen
Csatlakozás 2 darab Type-2 aljzat
Méretek 1635 x 300 x 180 mm  

A fali töltőparaméterei:Teljesítmény 2x11 KW vagy 2x22 Kw
Kijelző Grafikus LCD
Azonosítás RFID vevőazonosítás
Töltésindítás / leállítás Proximity kártyával
GSM / GPRS távfelügyelet Igen
WiFI kommunikáció Igen
Teljesítmény és idő mérése
Igen
Csatlakozás 1 vagy 2 darab Type-2 aljzat
Méretek 300 x 200 x 120 mm  

Várható töltési idő


A legnépszerűbb elektromos gépjárművek várható töltési ideje teljesen lemerült állapotról.


Kapcsolat és képviselet


ÉVISAT Kft - Energia Háza Kis és Nagykereskedelem

Címünk: 1119. Budapest, Petzvál József utca 44 - Banktech Center
Telefon: +36 70 609 2300
Email: bolt@energiahaza.hu
Kapcsolattartó: Albert Csaba