Menu
Kosár

Fertőtlenítés

Levegő és tárgyak fertőtlenítése, LED UV-C lámpákkal és Ózongenerátorral. Mikroorganizmusok megsemmisítésére mint a baktériumok, penészgombák és vírusok. 


Egyes termékek használatával óvatosságra intünk, ezért kérünk figyelmesen olvasd el az alábbi meghatározásokat és figyelmeztetéseket! A termékeket minden esetben csak a használati utasításnak megfelelően alkalmazd és vigyázz a magad és körülötted lévők egészségére!
Mi az UV (Ultraviola) sugárzás?


Az ibolyántúli, ultraibolya vagy UV sugárzás a látható fénynél (400-780 nm) kisebb, de a röntgensugárzásnál (0,01-100 nm) nagyobb hullámhosszúságú elektromágneses sugárzás. Az UV sugárzás a 180-400 nanométeres (nm) tartományba eső elektromágneses sugárzás. A szó eredete a legkisebb hullámhosszúságú, de még látható fény színe az ibolya, ami a latin viola szóból ered. Az ennél nagyobb frekvenciájú rezgés rezgés (hullámhosszúságban ez alatti) az ibolyántúli sugárzás. 


Az UV tartományt fiziológiai hatása alapján három nagyobb csoportra bontják.ElnevezésRövidítésHullámhossz tartománya
Ibolyán túli A, nagy hullámhosszúságúUV-A400-315 nm
Közeli UVNUV400-300 nm
Ibolyántúli B, Közepes hullámhosszúságúUV-B315-280 nm
Közepes UVMUV300-200 nm
Ibolyántúli C, Kis hullámhosszúságúUV-C280-180 nm
Extrém / Vákuum
180-10 nm


A világításban már régóta használatosak olyan fényforrások, amelyek UV sugárzást bocsájtanak ki. Ezeket jól alkalmazzák műtők, laboratóriumok és egyéb baktériumokkal és vírusokkal fertőzött vagy fertőzésveszélyes helyiségek tisztítására, fertőtlenítésére. Használatosak szilárd és folyékony halmazállapotú anyagok és levegő tisztítására is. A technológia fejlődésével nagyon kis teljesítmény mellett a LED világításban is elkezdtek megjelenni és várhatóan hatásosan kiváltják majd a korábbi technológiákat is. Használatuk azonban nagymértékű figyelmet igényel, mivel az UV-C tartományú sugárzás tartós genetikai elváltozásokat okozhat, kiváltja a bőr öregedését és megváltoztatja annak szerkezetét, káros a szemre, szaruhártyára. Ezért UV-C tartományú sugárzás mellett nem szabad a helyiségben tartózkodni, óvakodni kell a fény, sugárzás magunkra történő irányításának mellőzéséről. Tartsd be minden esetben a termékekhez tartozó használati leírást, feltételeket. 


AZ UV sugárzás fizikai tulajdonságai:


A napból, légkörből érkező UV-A sugárzást a föld felső felső légköre elnyeli, de kisebb mértékben a légkörön és az üveg felületeken is áthatol. Az emberi bőr felső rétegén áthatol és a szem elülső közegén is. 

AZ UV-B és UV-C sugárzás áthatol a levegőn és a kvarcon, de a közönséges üveg elnyeli. A felső légkör ózonrétegében való elnyelődés az oka annak, hogy a Föld felszínét gyakorlatilag nem éri el a 320 nanométernél kisebb hullámhosszú elektromágneses sugárzás. A 315 nanométer hullámhosszúságú  UV sugárzást a szaruhártya és a bőr felső hámrétege elnyeli. 


Használatos mértékegységek:


A besugárzás teljesítményét watt per négyzetméterben (W/m2) vagy watt per négyzet centiméterben (W/cm2) adják meg. A sugárterhelést joule per négyzetméter (J/m2) vagy joule per négyzet centiméterben adják meg. A joule megegyezik a sugárterheléssel, mivel az a sugárzás és az expozíciós időtartam szorzata másodpercben. Gyártó: Optonica
Hidrogén vizespalack Biogenis 500 mlHidrogén vizespalack Biogenis 500 ml űrtartalommal. A vizes palack akkumulátoros ami elősegíti a hidrogénnel dúsított víz tárolását és elősegíti az egészséges antioxidáns fogyasztást.HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BIOGENIS hidrogén dúsító palackhoz( Biogenis hidrogén vizes..
34.158 Ft
Nettó ár:26.896 Ft
Hidrogén vízforraló Biogenis 1600 ml
12 VDC
Gyártó: Optonica
Hidrogén vízforraló BiogenisHidrogén vízforraló Biogenis 1600 ml űrtartalommal 15 Watt teljesítménnyel. Az hidrogén generátor hidrogénnel dúsított vizet állít elő, amely nagymértékben járul hozzá az egészségesebb életvitelhez. Az életünk során napi szinten táplálkozunk és fogyasztunk különböző folya..
83.312 Ft
Nettó ár:65.600 Ft
Gyártó: Optonica
Szűrő hidrogén vízforralóhoz BiogenisSzűrő hidrogén vízforralóhoz Biogenis 160 ml ürtartalmú készülékhez. A legtisztább hidrogénnel dúsított víz előállításához a használati utasítás szerint javasolt ennek a szűrőnek a cseréje...
4.999 Ft
Nettó ár:3.936 Ft
UV germicid sterilizáló lámpa 38 Watt fehér
38 Watt 230 Volt
Gyártó: Optonica
Ultraibolya germicid sterilizáló lámpa 38 Watt fehérAz UV-C tartományú fény megöli a vírusokat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat (spórák, kórokozók). A germicid lámpa által kibocsájtott sugárzás behatol a mikroorganizmusokba és megváltoztatja a DNS szerkezetüket, ami által azok nem tudnak sz..
11.746 Ft
Nettó ár:9.249 Ft
Gyártó: Optonica
Ultraibolya germicid sterilizáló lámpa 38 Watt fehérAz UV-C tartományú fény megöli a vírusokat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat (spórák, kórokozók). A germicid lámpa által kibocsájtott sugárzás behatol a mikroorganizmusokba és megváltoztatja a DNS szerkezetűket, ami által azok nem tudnak sz..
11.746 Ft
Nettó ár:9.249 Ft
Gyártó: Optonica
UV hordozható LED fertőtlenítő lámpaOptonica UV hordozható LED fertőtlenítő lámpa 2000 mAh akkumulátorral kórokozók eltávolítására, elpusztítására. Az UV LED a kis- és a közepes hullámhossz közötti fényt bocsájt ki 270-280 nm között, ami segítségével sterilizálja a tárgyakat. Fertőtlenítsd a billent..
5.998 Ft
Nettó ár:4.723 Ft
Gyártó: Optonica
UV-C fertőtlenítő okostelefon adapter C-Type csatlakozó Android mobiltelefonokhoz.Az Optonica UV-C fertőtlenítő okostelefon adaptert a Lighting csatlakozóba kell helyezni. A fertőtlenítéshez 60 másodperc szükséges, amit a fertőtlenítendő tárgyra irányítva érhetsz el. A fényforrást ne irányítsd magad..
3.249 Ft
Nettó ár:2.558 Ft
UV-C fertőtlenítő okostelefon adapter Lighting csatlakozó
Fehér
Gyártó: Optonica
UV-C fertőtlenítő okostelefon adapter Lighting csatlakozó Apple mobiltelefonokhoz.Az Optonica UV-C fertőtlenítő okostelefon adaptert a Lighting csatlakozóba kell helyezni. A fertőtlenítéshez 60 másodperc szükséges, amit a fertőtlenítendő tárgyra irányítva érhetsz el. A fényforrást ne irányítsd magad..
3.249 Ft
Nettó ár:2.558 Ft
Gyártó: Optonica
UV-C hordozható akkumulátoros fertőtlenítő sterilízáló lámpaUV-C hordozható fertőtlenítő sterilízáló lámpa 1200mAh újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amivel 2,5 órás működést biztosít. Az UV-C lámpa 253,7 nm tartományban világít, ami által megöli a vírusokat, baktériumokat, atkákat és sterilíz..
5.748 Ft
Nettó ár:4.526 Ft
Gyártó: Optonica
UV-C hordozható multifunkciós tok UV-C hordozható multifunkciós tok fehér színben. A tokban 2 darab 1W UV-C lámpa van beépítve ami a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók, mikroorganizmusok DNS szerkezetét megváltoztatva megöli azokat, gátolja a szaporodásukat. A tok biztonságosan használhat..
6.998 Ft
Nettó ár:5.510 Ft
Gyártó: Optonica
UV-C sterilizáló lámpa okos távirányítóval 150WAz UV-C tartományú fény megöli a vírusokat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat (spórák, kórokozók). A kvarc lámpa által kibocsájtott sugárzás behatol a mikroorganizmusokba és megváltoztatja a DNS szerkezetüket, ami által azok nem tudnak szaporodni..
33.241 Ft
Nettó ár:26.174 Ft
Gyártó: Optonica
UV-C sterilizáló lámpa okos távirányítóval 60WAz UV-C tartományú fény megöli a vírusokat, baktériumokat és más mikroorganizmusokat (spórák, kórokozók). A kvarc lámpa által kibocsájtott sugárzás behatol a mikroorganizmusokba és megváltoztatja a DNS szerkezetüket, ami által azok nem tudnak szaporodni ..
20.744 Ft
Nettó ár:16.334 Ft
Mutasd 1 tól 12 -ig 12 (1 oldalakat)