Menu
Kosár

Segítség a választáshoz

Itt összegyűjtöttük részedre a fontosabb információkat a termékek kiválasztásához, mint a színhőmérsékletek, Lumen értékek átváltása a korábbi izzók értékeire, LED szalagok méretezése. Az alábbi lépéseket javasoljuk számodra a gyors és egyszerű LED világítás kiválasztásához.
 
  1. Tervezz!    Költséghatékony és energiatakarékos világítást sokféle LED megoldásból alakíthatsz ki. Tervezd meg a környezetedhez leginkább illő megoldást. Ügyelj arra, hogy más világításra van szükséged otthoni és más munkakörnyezetedben. Otthonra a helyiségektől függően inkább a meleg fehér és az RGB - változtatható színű fényforrások és lámpatestek javasoltak, amelyek kielégítik a szükséges fénymennyiséget és a hangulati élményeket. Munkakörnyezetben a meleg fehér és a természetes fehér színhőmérsékletek javasoltak. Kirakatok megvilágításához általában a termékeknek legmegfelelőbb színhőmérsékletet és fényáramot (fénymennyiséget) kell alkalmazni. Marketingesek általában a hideg fehér fényt alkalmazzák, de ez függ a dekorációtól és a termékek színétől, stb. Lehetőleg használj egységes színhőmérsékletet azonos helyiségekben vagy azonos világításcsoportokban. Üzletterekben és otthon is figyelj a padlóburkolatok színére és annak fényvisszaverésére is. A fényes burkolatok visszaverik a fényt és máshogy reagálnak a színhőmérsékletekre. (fehér fényes kőburkolat pl. sárgásabb lesz a meleg fényeknél) Válaszd ki, hogy milyen termékek illenek legjobban az adott környezetbe. Légy fantáziadús és használd a kreatív gondolkodásodat. Ne fél új dolgokat alkalmazni, végezz bátor lépéseket a tervezésben, hiszen a saját személyes élményed a lényeg. Üzletterek esetén, azért kérd ki több mint 25 éves szakmai tapasztalatunkat vagy egyeztess egy belsőépítésszel. Használd a dizájn elemeket, szpotokat, szalagokat, kiegészítőket, rejtett elemeket, stb. 
  2. Válassz megfelelő teljesítményt. Fontos, hogy minden helyiségnek megfelelő fénymennyiséget használj. Telefonod segítségével számtalan alkalmazást tölthetsz le telefonodra LUX Meter vagy más neveken rákeresve. Vigyázz melyik kamerát használod. Ha van mérőműszered inkább azt használd, mert sokkal pontosabb mérést végezhetsz. Általánosan legalább 100 - 300 - 500 Luxra van szükséged, amely a munkakörnyezetben és otthonra is igaz. Mosdó helyiségekben például 100 Lux, konyha 200 -500 Lux, egy társalgó és tárgyaló 200 - 300 Lux. A szükséges megvilágítási teljesítmény értékek változnak természetesen a falak, kiegészítők, bútorok színétől, ablakok és üvegfelületek mennyiségétől. A LED esetében fontos kiválasztási egység és méretezés a Lumen, amelyet korábban a hagyományos izzóknál Watt értéknek megfelelően ismerhettél. A könnyebb választáshoz az alábbi táblázat segít neked. Ha szeretnél változtatni a fényerőn, használj dimmelhető termékeket.
  3. Színhőmérséklet: Miután sikeresen terveztél és kiszámoltad a teljesítményeket, keresd a megfelelő lámpatest kategóriákat és a lehetséges termékeket, majd válaszd ki a színhőmérsékletet. Ehhez segítséget ad az alábbi táblázat. Ha sikeresen kiválasztottad akkor erre linkre kattintva máris a kosárba teheted a termékeket. Ha további segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot. Az általunk forgalmazott LED termékeknél a meleg színt 2700-3200K, a természetes fehéret 4500K és a teljesen hideg fehéret 6000K paraméterekkel találod meg.