Így szállítják el az Energia Háza által visszagyűjtött fényforrásokat. Az Energia Háza életében fontos szempont, hogy védjük a környezetet, betartsuk a jogszabályi háttereket, amelyet a vállalkozások nagy része az árverseny érdekében elfelejt vagy gondolkodásában a profit szón kívül más nem szerepel. Persze nem a lehordásról van szó és ezzel foglalkozni sem érdemes és nem is befolyásolja vezetésünket és irányelveinket, de amikor vásárolsz egy LED fényforrást vagy kiírsz egy tendert érdemes abban is elgondolkodnod, hogy a háttérben milyen folyamatok zajlanak. Ebben Blogbejegyzésben bemutatom nektek, hogy hogyan gondolkodunk mi, mit teszünk a környezetvédelemért és hogyan csatlakozhatsz hozzánk. 

Az Energia Háza minden visszahozott vagy projektben visszagyűjtött fényforrást külön szelektálva dobozokba helyez. A beszerzéseknél rengeteg eldobható raklap keletkezik, amelyeket kiválóan tudunk arra továbbhasznosítani, hogy a dobozokat a könnyebb szállítás és mozgatás érdekében ezekre gyűjtsük össze. A fényforrásokat úgy szelektáljuk, hogy azok az újrhasznosítást végző vállalkozások és szervezetek számára a legegyszerűbben feldolgozásra kerülhessen. Külön dobozokban gyűjtjük a fénycsőveket, energiatakarékos fényforrásokat, körte és egyéb kisebb fényforrásokat. A nagyobb projektek esetén munkatársaink a kiszerelt lámpatestekből kiemelik a fényforrást és külön gyűjtik össze, száálítjk központi gyűjtőhelyünkre. Ezeket gondosan, a szelektálási irányelveknek megfelelően helyezik a különböző raklapokra, amelyeket később összecsomogalunk ás előkészítünk a szállításra. Amikor szükségessé válik szerződött partnerünk felé jelezzük az igényt, aki pár napon belül elszállítja aaz összegyűjtörr fényforrásokat és egy hivatalos kisérőlevelet állít ki részünkre. 

 

Személyes webáruházas átvételnél vagy bolti vásárlásaid esetén hozdd magaddal a fényforrást!

 

Nem kell ahhoz projekteket végezzünk, hogy mindezt ne tehessük meg a mindennapi lakossági és kis kkv-s vásárlások esetén. Petzvál József utcában lévő átvevőpontunkon is leadhatod személyesen az otthon vagy a cégednél összegyűjtött és elhasználódott fényforrásokat. Ha online rendelsz és valamelyik telephelyünk neked nem esik útba, ne aggódj, ma már bármelyik nagyobb áruházban van lehetőséged ezeket leadni egy hasonló zöld konténerb helyezve. Magyarországon a környezetvédelmi intézkedéseknek kösznhetően már egyre többen gondolkodnak hasonlóan és szelektíven gyűjtenek. Ne dobd ki a már nem szükséges fényforrásokat a kommunális hulladék közé. Ha nem vagy biztos magadban vedd fel velünk a kapcsolatot. Ha nagyobb mennyiségű elhasznált fényforrást szeretnél leadni, szintén kérd támogatásunkat és segítségünket.