Betűk, feliratok, logók, reklámfeliratok de mivel oldjam meg és hogyan? A LED NEON FLEX fénycsíkok pont erre a célra szolgálnak. Világszerte a nagyvárosokban a XIX. század vége felé elkezdtek elszaporodni az épületek homlokzatait és a széles utcákat is átívelő világító reklámok, reklámtáblák és feliratok. Egyre több cég kezdte hirdetni magát és egyre nagyobb felületek kezdtek betelni mindenféle színes és csicsás világításokkal. Ezek egyrészt márkaépítésre és a termékek, szolgáltatások hirdetésére szolgáltak, de fontos volt az is, hogy akinek üzlete volt azt minél távolabbról is felismerjék, lássák a potenciális ügyfelek, vásárlók. Idővel elképzelhetetlenné vált, hogy egy üzlet felett ne lebegett volna egy világítótábla vagy valamilyen felirat. A feliratokat úgynevezett neoncsíkokból, neon csövekből gyártották, amelyek fogyasztása is magasabb volt, mint a mostani LED világítások által lehetséges termékeké. E mellett az elkészítés, gyártás is költségesebb volt és az elkészítés is nagyobb szakami figyelmet követelt meg. A motiváció és az igények mára sem változtak sőt, egyre szélesebb körben igényeljük ezeket a termékeket. A technológia fejlődésével a megoldások megváltoztak, elérhetőbbek lettek mindenki számára, egyszerűbben lehet velük dolgozni és már nem csak az üzleti életben, hanem az otthonunkban is egyre jobban elterjedtek az új világító eszközök, a LED Neon Flex termékek. Ezek már alacsony fogyasztású LED chipeket tartalmaznak, hajlíthatók, vághatók és széles körben alkalmazhatók kiviteltől, színtől, mérettől és sok sok paramétereitől függően. 
A LED NEON FLEX előnyei és tulajdonságai


A LED NEON FLEX széles kínálatát biztosítja az Energia Háza. A termékekről itt a blogban az érdekesebb paramétereket és tulajdonságokat említem meg, de remélem ezek is nagyban hozzájárulnak és segítenek a megfelelő kiválasztáshoz. A z egyik legfontosabb tulajdonság a nevéből is adódik, ami a flexibilitás azaz a hajlíthatóság. Igaz általában nem korlátlan, de ha a szerelésnél erre ügyelünk és betartjuk a szerelési utasításokat, akkor ez nagymértékben segít a megfelelő feladatot, munkát elvégezni. Ezzel a tulajdonsággal már dolgozni is egyszerűbb, könnyedén lehet íveket, betűket hajlítgatni. A rögzítéshez kis méretű 5 cm-es alumínium csatornák állnak rendelkezésünkre, amibe a neon flex egyszerűen beleszorul. A másik fontos tulajdonság az alacsony fogyasztás. Ez annak köszönhető, hogy a PVC burkolaton belül egy LED szalag fut végig, amin LED chipek vannak. Ez egy vezetőszálra van rögzítve többnyire, de vannak ettől eltérő kivitelek is. A LED szalag fényét nem közvetlenül vetíti fel a világító felületre, hanem egy PVC-n belüli fénytöréssel, ami ezt követően teljesen homogénné válik. Általában 120LED/m 2835, 3528 vagy kisebb LED chipekkel rendelkeznek. A világító felület általában félköríves ami segít a fényszórásban is. A PVC burkolat olyan hajlékony, hogy kisebb íveket is meg lehet hajlítani. Az ilyen fix termékeknél csak arra kell ügyelni, hogy mi mekkora legyen!? A legtöbb LED Neon Flex egyáltalán nem vágható és 5 méteres tekercsekben elérhetők. Az Energia Háza kínálatában méterenként darabolható, vágható LED Neon Flex termékeket vásárolhatsz meg, amivel sokkal egyszerűbb a kivitelezés. Ezek a termékek ma már otthon is a belsőépítészeti design elemei lettek.  Szívecskék, női nevek, kedvelt márkanevek, logók kifüggesztését láttam már és számtalan ötlet megvalósítását teszik lehetővé. 


Színek és paraméterek


A LED NEON FLEX megvásárolható a fehér fények színárnyalataiban, RGB kivitelben és színes kivitelben is. A színes termékeknél a Neon Flex világító felülete van anyagában beszinezve, így a kilépő fény már színes lesz. Ezek általában a piros, zöld, kék, sárga, magenta, borostyán színek, de vannak lila, ciklámen és egyéb termékeink is. Az RGB változatok pedig ugyan úgy ahogy a LED szalag esetén egy vezérlő segítségével változtatják a színeket. Ezek lehetnek rádiós és infrás vezérlések is, távirányítóval vagy fali vezérlésekkel. A LED Neon Flex kínálatunkban van 230V-os kivitel, ezekhez gyakorlatilag semmi nem kell, csak egy kiegészítő 230V-os betáp csatlakozó amit a dugaljba kell csatlakoztatni. A 230V-os típusok 50 méteres tekercsekben vannak, de ezeket vágva is áruljuk. A 24V-os típusok 10 méteres tekercsben vannak és ezeket csak egyben forgalmazzuk. A 24V-os LED Neon Flex szalagokhoz egy OPTONICA LED, MeanWell vagy Scharfer tápegység szükséges, aminek a teljesítménye legalább 150W. A tápegység és a Neon Flex közé pedig egy MIBOXER LED szalag vezérlőt, FUT037 kell beilleszteni. A távirányító FUT096 típus legyen vagy ezzel egyenértékű, tudásban azonos fali távirányító, vezérlő panel. A 24V-os RGB LED Neon Flex szalagokról ebben a cikkünkben írtam részletesebben, ahol videó anyagra is kattinthattok. Feszültség szinttől függetlenül általában 12W/m a névleges teljesítményük. A Neon Flex szélessége 8mm, magassága 16mm. Hamarosan Jönnek....


Az igények és élmények a legfontosabbak és ezeket meg kell valósítani valahogy. Kínálatunkban ezért hamarosan megjelennek a Neon Flex szilikon csövek, tubusok, amivel már a kisebb vághatóság is elérhetővé válik. Erről egy következő BLOG bejegyzésben fogok írni, amint megérkeztek az első mintadarabjaink.