LED panelek széles választékát kínálja Önnek az EnergiaHáza Web áruház, tervező, kivitelező vállalkozás. Ismerje a LED panelek világát!

 

Vásároljon minőségi és megbízható gyártók panelválasztékából vállalkozásunktól az EnergiaHáza webes online boltban vagy rendeljen egyedi projektekhez viszonteladói, kivitelezői mennyiségi és projektkedvezménnyel. Áruházunkban megtalálja a lakossági és üzleti megoldásokhoz ajánlott LED paneleket. Lakossági ügyfeleink részére OTP Áruhítel szolgáltatás is biztosított.

 

LED Panel beszállítóink, forgalmazott márkáink:

 

  • Optonica,
  • V-TAC,
  • Kanlux,
  • Osram,
  • Inesa,
  • Philips,
  • Egyedi méretek és egyedi gyártmányú LED panelek,

 

Mire jó a LED panel és milyen előnyei vannak?

 

A LED panelek a modern világítástechnika és LED technológia legújabb és talán leginnovatívabb megoldásait tükrözik egy vékony lámpatestben. A panel egy új fényforrás fajta, amely széles körűen alkalmazható bármilyen építészeti sítlushoz, legyen az modern vagy reneszánsz stílusú. A LED panel ennek megfelelően a korszerű világítás egyik legújabb módja, használható fő és mellékvilágításként, otthon és ipari területen, kültéren és beltéren. A panelekkel eddig főként az üzletterekben és irodákban vagy ipari területekn találkozhattunk, ahol a régebbi vagy elavult fénycsőarmatúrás lámpatesteket cserélték ilyen vékony fényforrásokra. A LED paneleket főként a kis helyigényük és erőteljes fényerősségük miatt kedvelik, amelyekhez hozzájárulnak a nagyon kedvező árak is. A LED panelek egyenletes általában 120°- os fényszórással telített fényt biztosítanak a helyiségekben. A LED panelek felépítésének köszönhetően itt is megtalálhatóak a különböző színhőmérsékletek a 2700 Kelvintől a 6500 Kelvinig. A panelek rendkívüli fényereje már kisebb méretben is biztosítják a megfelelő megvilágítást, képesek pótolni, kiváltani a hagyományos lámpatesteket, csillárokat, szpot lámpákat. Legnagyobb előnyük azonban a könnyű és egyszerű szerelhetőség, a magas fényerő és a vékony kivitel. A fénycsöves megvilágításokkal szemben előnye, hogy oda szórja a fényt, ott világít, ahol a fényre szükség van. A paneleknél nincsen fényvesztesség, amely a fénycsőves armatúráknál a tükrön visszaverődve csak vesztességekkel jut el a megvilágítás helyére, egy része pedig elveszik a lámpatesten belül. 

 

Hová tehetünk LED paneleket?

 

A számos kivitel és tervezésnek köszönhetően a LED panelek felhasználási területe nem korlátozott. A pamelek egyaránt felhasználhatóak és beépíthetőek lakossági és ipari megoldásként. Lakossági megoldásokon az otthont értjük, ami lehet egy lakás, családi ház vagy nyaraló épülete. Ilyen épületekben főként a mini kerek és négyzet alakú paneleket javasoljuk, amelyek lehetnek falon kívüliek vagy sűllyesztettek, dimmelhetőek lámpatestek is. A panelek otthon elhelezhetőek mennyezetre vagy álmenyezetbe vagy oldalfalra szerelve. Kiválóan szerelhető és használható fürdőszobákban, nappali fővilágításaként, közlekedők, lépcsőházak, társasházak folyosóin, fedett gangokon, étkezőasztalok felett vagy konyhában dizájn világításként. 

Irodákban, irodaépületekben, gyárakban, gyártósorokon, korházakban, közterületeken, éttermekben és gyakorlatilag bármilyen ipari környezetben ideális a LED panel egyedi méretere gyártott megoldása vagy a standard 60x60 (600x600), 300x1200 (30x120) mm (cm) méretű változatai. A paneleket egyedi gyártás esetén a belsőépítészeti elvárásoknak megfelelően lehet legyártani, míg a standard LED paneleket kiemelő vagy szerelő kerettel, klipszekkel falon kívülre, illetve álmennyezet esetén a kazettákba építhetőek be. 

 

Hogyan épülnek fel a LED panelek?

 

A LED Panel a fényszórás elvén működő lámpatest, ahol a fényforrást egy nagy fényerejű, magas lumen értékű SMD szalag biztosítja. A szalag a keret 2 ellentétes oldalán helyezkedik el vagy nagyobb fényerejű (szakmai nyelven fényáramú) LED panelek esetében minden oldalon elhelyezik a szalagot. Ebből adódóan a lámpatest a legegyenletesebb fényt akkor biztosítja, ha minden oldalon elhelyezett szalaggal rendelkezik. A panelek árazása részben ennek, részben pedig a meghajtó tápegységnek a minőségétől függően kedvezőbb vagy magasabb. A jó panelekhez jobb és erősebb tápegység is tartozik, valamint a felépítésükben is van eltérés. A prémium panelekben lévő szalagok hosszabb élettartammal és minőségibb chippel is vannak szerelve. Az egyenletes fényt a fényszóró lemez és a diffúzor előlap biztosítja, utóbbi a sérülésektől is védi a panelt, míg a fény nagymértékű visszaverődéséért a fényvisszaverő fólia felel. A fényszóró lemez a fénytörés és vezetés elvét követve biztosítja az egyenletességet. A mechanikai stabilitásért a rétegeket egy fém keretbe helyezik, majd egy hátlappal lezárják, így minden oldalról védett. A LED panelek tartalmaznak általában nagyon vékony üvegből készült réteget is, ezért érzékenyek a szállításra. Az EnergiaHáza csak olyan gyártók LED paneleit forgalmazza, amellyek termékeikhez rendelkeznek a megfelleő minősítésekel és bevizsgálásokkal, valamint globálisan jelen vannak a világítástechnikai piacon minőségi fényforrásaikkal.

 

Hogyan néznek ki a LED panelek, milyen a formájuk?

 

A LED panelek lehetnek kicsik és nagyok. Kör, kerek, négyzet vagy négyszög formájúak. Vastagságuk általában ultra vékony (ultra slim) 10-15 mm, ufó led lámpatestek és falon kívüli lámpatestek 20-45 mm. Anyagukban erős műanyag vagy erős műanyag és fém keveréke. Nézzen meg pár példát a következő képeken.

 

Négyzet falon kívüli Kerek falon kívüli Négyzet sűllyesztett Kerek sűllyesztett 60x60 négyzet  30x120 négyszög