Alig vártuk a Miboxer újabb termékeit, amelynek portfóliójában az Energia Háza is sokat segített a gyártónak. A Miboxer felismerte, hogy a profi szintű vezérléstechnikai és világítástechnikai termékeinek skáláját tovább kell bővítenie és meg kell tartania előnyét más gyártókkal szemben. 2021 év végén sok egyeztetést és felmérést követően már megkaptuk az új termékek listáját. Elsődlegesen minket a LED szalagok érdekeltek, mivel úgy gondoltuk, hogy ha a MIBOXER / MILIGHT vezérlések kiemelkedően jól működnek és széles körben elterjedtek, akkor a LED szalagok esetében is az várható, hogy a termékek a magyarországi piacokon elérhető LED szalagoknál magasabb minőséget képviselnek. Természetesen mint minden terméket a forgalomba hozatal elött bevizsgálunk. A most érkezett 24V-os MIBOXER CCT, azaz a fehér színhőmérsékleteiben változtatható a 2700K és a 6500K közötti tartományban. 
Első szemrevételezés


A beérkező új termékek vizsgálatát mindig elsőként szemrevételezéssel, vizuális mintavételezéssel kezdjük. Ez mind az értékesítőnek és a felhasználónak fontos, mivel egy termék minőségét maga a csomagolás, a termékek összeszerelési pontossága is befolyásolja. A minőségi gyártótól tehát elvárható, hogy az új termékei is magasan tükrözzék a korábbi termékek minőségét és azokkal kompatibilisek legyenek. Ez a mi szakmánkban is úgy történik, mint amikor egy almás telefont bontunk ki éppen, szükség van a Hype érzésre. A vizsgált LED szalag a szokásos antisztatikus ezüst csomagolásban érkezett, a címkézés nagyon rendben van, ami azt jelenti, hogy látható a gyártó neve, a termék leírása és minden a LED szalag felhasználásához szükséges. A csomagolást kibontva a LED szalag a szokásos műanyag rolnira van feltekerve, rajta szintén megtalálható a gyártói címke az összes paraméterrel ráadásul külön feltüntetve a hideg és a meleg fehér LED chipek fényáramát. Ez pont az a paraméter ami a hazánkban forgalmazott legtöbb NoName LED szalag esetében nincsen megadva, tehát semmilyen lehetőségünk nincsen arra vonatkozóan, hogy fénytechnikai adatokkal számításokat végezzünk. Maga a szalag amit kaptunk az IP65 védelemmel rendelkezik. Ez a típus ellenáll a víznek és a pornak is, tehát bármilyen környezetbe telepíthető, kivéve, hogy víz alá nem tehető. A LED szalagot egy vékony hasáb formájú burkolatba tették, amin nincsen ragasztó csík. Ez nem is baj, mivel ezek amúgy sem használhatók ezeken az anyagokon, tehát a ragasztást a felületnek megfelelően kell megoldani ha szükséges. A nyák nagyon precíz, a vágási pontok jól láthatók, a hideg forrasztások minőségiek, a chipek elhelyezése a nyákon jól átgondolt és egyenletes, a szükséges feliratok jól láthatók és a márkanév is fel van tüntetve. 
Lenyűgöző paraméterek


A MIBOXER mindig is törekedett az energia hatékony megoldásokra, a minőségre és az újabb termékek kifejlesztésére. A MIBOXER / MILIGHT új LED szalagjai valóban lenyűgöző paraméterrel és tulajdonságokkal rendelkeznek. A tesztelések során a fénytechnikai paraméterek teljesen valósak, amely sajnos sok gyártóról nem mondható el. Lássuk a valós paramétereket! A tesztelt CCT LED szalag 24VDC tápfeszültségű, ami azt jelenti, hogy a rajta átfolyó áram kisebb lesz, így a vezérléseknél is figyelembe véve nagyobb teljesítményt lehet meghajtani. A színhőmérséklet 2700K és 6500K között szabályozható, természetesen ha szabályozásról beszélünk, akkor a fényerő is ide értendő. A LED szalag teljesítménye összesen 9W/m, amit a szalag dimmelés nélkül folyamatosan felvesz, tehát a színhőmérséklet váltásnál is egyenletes fény biztosított. A fényáram meleg fehér fény esetén 885lm/m, hideg fehér fénynél 920lm. Egy 5 méteres tekercset feltéve egy helyiségben ez színenként 3780lm és 3930lm közé esik, ami megfelel egy komolyabb 60x60 cm méretű LED panel által leadott fényáramnak. A szalag élettartama 30 ezer óra, a LED chipek fényszórási, sugárzási szöge 120°-os. A LED chipek típusa 2835, azaz a chip egyik oldala 2,8mm, a másik oldala 3,5mm. A LED chipek felváltva egymás mellett helyezkednek el a nyákon, ami 1-2 cm-es távolságból teljesen homogén fényt biztosít. A LED szalag szélessége 10 mm, amihez az IP védett szalagok esetében még hozzájön a szilikon burkolat szélessége. A vágási lehetőség 62,5mm-ként lehetséges, ami a szokásos módon van jelölve a nyákon. A LED szalag energiabesorolása E csoportba került. A gyártó 10m-ig engedi a bővítést, azaz enged 2 tekercset sorba egymás után kötni.
Tesztelés, összeszerelés


Az összeszereléshez, teszteléshez 5 méter MIBOXER LSL2T01L típusú 2835 LED chippel szerelt CCT LED szalagot, 60 Wattos Mean Well LPV-60-24 típusú LED tápegységet, MIBOXER FUT035S típusú LED szalag vezérlőt és FUT007 típusú távirányítót használtunk. Az összeszereléshez ezen kívül még szükség volt egy betáp kábelre, 2 darab AAA típusú elemre és 1 darab gyorscsatlakozóra. Tehát igény esetén ezeket a termékeket rendelve egy teljesen működő rendszert is fel lehet építeni. A bekapcsoláskor minket abszolút meglepett a leadott fény mennyisége és minősége, ami az üzletünkben lévő teljes üvegportálok ellenére napsütéses időben is látványosan világított. Még ha ezt az eredményt is vártuk a MIBOXER-től, nagyra értékeljük, hogy azok a paraméterek amik a NoName termékek tesztelése során hiányoltunk, az itt valóságban létezik és a kezünkben van. A MIBOXER / MILIGHT hamisítóknak és a magyarországi hamisított termékek forgalmazóinak most keményen fel lett adva a lecke, mivel ezek a termékek nem nagyon lesznek a polcaikon vagy nagyon érzékelhetően gyengébb minőségben. Teszteltük a színhőmérsékleteket és azok változtatását, a fényerősség szabályozását, a szalag teljesítményfelvételét és mértük a leadott fénymennyiséget is. A MIBOXER CCT LED szalag vezérlővel és a CCT távirányítóval a LED szalag fényei nagyon finoman változtathatók, a fénymennyiség nagyszerűen szabályozható. A beállított fények alacsony fényerő mellett is szépen jelennek meg a tesztelt fehér asztalon és falazaton. A fényerő mérésénél a leadott fénymennyiség teljes fényerőn és terhelésen mérve egyenletesen adta le a megadott fényáramnak megfelelő fénymennyiséget. A LED szalag a homogén fényt már 1 centiméteres távolságból képes leadni. Ez a tesztelt IP65 védettséggel rendelkező szalagra vonatkozik mindenféle fedél és előtét nélkül. A beltéri szalag esetében ez már egy mélyebb LED alumínium profilban is megtörténik egy centiméter alatti távolságból egy opál fedő esetén. A teljesítmény felvétel stabil és egyenletes, megegyezik a gyártó által megadott paramétereknek. Összefoglalva a LED szalag hozza a MIBOXER-től elvárt magas minőséget, bátran ajánljuk megvásárlásra és felhasználásra lakossági és üzleti megoldásokra is.