Új LED panelek a Rossmann Magyarország boltjaiban. 

 

Az Energia Háza végezte a legnagyobb V-TAC ledesítési projektet 2018-ban! Közel 2500 darab 29 Wattos, 3600 Lumenes, 600x600-as méretű A++ energihatékonyságú modern LED panel lámpatest világít a Rossmann Magyarország 34 drogéria boltjában. Az Energia Háza szerelő csapata ezt mindössze 16 nap alatt végezte el 21 fős szerelő csapatával. A lámpatestek teljesen új modern megjelenést biztosítanak a boltokban, a fény szebb, erősebb és egyenletesebb lett. Az energia megtakarítási célú beruházást követően a cég ebből eredő megtaklarítása és kaidása 63,75%-kal mérséklődik az eredeti állapothoz képest.

 

Ismerd meg a projekt részleteit és az Eenrgia Háza prémium szolgáltatásait!

 

Első lépések

 

Elösször egy minta boltot választottunk, ahol a fényforrások egy része lett kicserélve. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy területen belül lehessen tesztelni a régi és az új világítást. A beépítést követően üzemszerű állapotban végeztük el a gyártói adatok vizságlatát. Mértük a fogyasztást ésa fénymennyiséget és éves viszonyaltban teszteltük a lámpák működési környzetét, hibaszázalékát. A jelenleg már 2 éves lámpatesteknél semmilyen hiba és eltérés nem lépett fel, a gyári adatoknak megfelleően a panel teljesíti a szükséges elvárásokat.

 

Projekt

 

A projektet az Energia Háza erős páylázók mezőnyében nyerte el. A pályázat allatt több gyártó termékeit biztosítottuk teszteléshez a megrendelő részére. Ezek különböző teljesítéménnyel és fémyárammal rendelkeztek. Cégünk a közép kategóriában a V-TAC, míg a felső kategóriában a LEDVANCE, RADIUM és a LUMINO-TECH lámpatesteivel vett részt. A megrendelő választása a kedvezőbb árfekvésű és alacsonyabb fogyasztás mellett magasabb fényáramot bizotsító termékre esett és kiválasztotta társaságunkat nyertes pályázónak. 

 

Kivitelezés

 

A projektet 2 ütemre osztotta a megrendelő. Elsőként 4 bolt került bele a munkavégzésbe. A megrendelő ezzel kívánta tesztelni, hogy képesek vagyunk a projekt lebonyolítására, elvégzésére. A kemény feltételekt szerelő csapatunk hibátlanul teljesítette az általunk választott határidőre. Ezt követően további 30 bolt lámpacseréjére került sor országosan. A jó szervezésnek és felkészült kereskdelmi és logisztikai megoldásainknak, valamint munkatársainknak köszönhetően a kivitelezés zökkenőmentes volt. 

 

A számokról

 

A projekt kezdése 1 hónapos csúszással indult ami a gyártói beszállítás és kapacitások, termékek rendelkezésre állásának hiányából adódott. Célunk az volt, hogy minden az eredeti megállapodások alapján történjen. A gyári képviselettől, a nemzetközi politikai hangulatból és a gazdasági folymatokból eredően sajnos szembesültünk több nehézséggel is. Vezetésünk döntése és célja ezek ellnére egyértelműen egy sikeres projekt felé mutatott. Az egy hónapos csúszást követően elindultak a kivitelezések. Első kihívás, hogy a JOY napokon nem lehetett munkát végezni, ami 1 hetes időszak kiesése a határidő előtt. Ezt követte 2 hosszú hétvége is, ahol 4 napos kimaradást kellett megoldani. Mindezek ellenére a projektet az eredeti határidő előtt 5 nappal már készre tudtuk jelenteni és mind a 34 boltban a határidő előtt már az új lámpatestek világítottak. 

A projektben közel 2500 darab lámpatestet cseréltünk le és ugyan ennyit szállítottunk vissza raktárunkhoz megsemmisítésre. Ez nagyjából 7500 Kg fémhulladékot jelent. A lámpatestekből közel 400 Kg elhasznált fényforrást szereltünk ki és gyűjtöttünk össze speciálisan.Ezek mellett elszállítottuk a keltekzett szelektív hulladékot is, külön a papir és műanyag csomagolóanyagokat. A hulladékokat minden esetben a leggondsabb kezeléssel és szelektivítással kezeltük, így munkánk során egyetlen leszerelt lámpatestből vagy felszerelt lámpatest csonagolóanyagaiból sem keletkezett a környzetet károsító szennyezés. A hulladékokat cégünk szerződött partnerei a közeljövőben megsemmisítik és újrahasznosítják. 

Az eredmények már magukért beszélnek. A teljes kivitelezés alatt összesen 2 lámpatest esetében volt szükséges garanciális munkát elvégezni, ami 1 ezrleékes hibahatár. 

 

Hol tekinthetőek meg a panelek

 

Első sorban keress fel bennünket központunkban, ahol mind a paneleket megtekintheted és tárgyalhatsz egy hasonló projekt kedvezményeiről és részéeteiről. A Rossmann boltokban lévő referenciáink megtekintéséhez keress bennünket elérhetőségeinken.

 

A lámpatest paraméterei

 

SKU: EHVC62416

Gyártó: V-TAC

Teljesítmény: 29W

Fényáram: 3600lm

N.Feszültség: 230V

Hasznosság: 120lm/W

Energiaosztály: A++

Méret: 600 x 600 mm

Garancia: 2év

Képviselet: Energia Háza