A bohém kifejezést eredetileg az utazók, utazni szerető emberekre használták, ma pedig azokra mondjuk, akik kedvelik a nem hagyományos, művészettel teli és nomád életmódot. Ebből az életmódból kiindulva kelt életre a bohém enteriőr stílus, amely a '60-as '70-es években élte fénykorát, ma pedig ismét felfedezőben van.

 

 

A bohó stílusnak egy szabálya van, az, hogy nincs szabály. Gyakorlatilag bármi belefér, bármilyen berendezési tárgy illeszkedhet bele, hiszen arról szól, hogy mutasd meg, amit az életed során gyűjtöttél, az sem baj, ha nem feltétlenül illeszkednek egymáshoz. Zsúfolt, élettel teli hangulatot teremt, megidézve egy-egy utazás emlékeit a szuvenírként gyűjtött tárgyakkal létrehozott random felületekkel, vagy a szintén zsúfolt, festményekkel, szőttesekkel teli falakkal. 

 

Fontosak a növények a lakásban a természet közeliségének megjelenítése végett. A fa vagy rattan bútorok kötelezőek, csak természetes anyagokat használ a stílus. Esetenként a humoros vagy már-már giccses berendezési tárgyak, hangulatok, felületek megjelenítése és a kényelmes ülőalkalmatosságok elhelyezése is stílusjegy, mint ahogy a nagy, esetenként színes mintás textilek, kézműves munkák.

 

A lámpák kiválasztásánál is érdemes a fent említett szempontokat szem előtt tartani. Különösen ajánljuk a bohém stílus szerelmeseinek a fényfüzéreketszínes vagy filament izzókkal. Színes lámpatest is tökéletes választás lehet, ehhez ajánljuk az Elmark TINY bohókás, vicces lámpáját. És nem maradhatnak el a természetes anyagokból készült lámpatestek sem: WoodyForest, és Campilo lámpacsaládokat ajánlunk az olvasó figyelmébe.